Evangelizacija skozi prenovo družine

Naša karizma je evangelizacija skozi prenovo družine, zato gradimo trdne krščanske zakone in družine, ki temeljijo na osebnem odnosu obeh zakoncev in vseh družinskih članov z Bogom zato delamo za:  

  • Osebno prenovo - Vsakemu posamezniku (možu, ženi, otrokom) pomagamo s seminarji, tabori, srečanji, da bi imel oseben odnos z Bogom, ga poglobil in v tem odnosu rasel.
  • Prenovo družine - Za zakonce organiziramo duhovne vaje, srečanja, kjer začutijo, da jih Bog spremlja v vsakdanjem življenju in jim po zakramentu svetega zakona daje moč, da so lahko vsak dan zvesti svoji zavezi in da z Njegovo pomočjo gradijo in oblikujejo zdrave družinske odnose.
  • Prenovo Cerkve - Člani (zakonci,mladi odrasli, mladi, otroci…) se med seboj povezujemo, se podpiramo, si pomagamo in delamo v župniji, ki ji pripadamo.

Zakonci potrebujemo v zakonskem in družinskem življenju podporo in pomoč drugih zakoncev, zato se srečujemo v hišnih skupnostih. 

Kako poteka srečanje hišne skupnosti?  

Hišno skupnost sestavlja šest do sedem zakonskih parov, ki se srečujejo redno tedensko ali dvotedensko na domu enega od parov. Srečanje je sestavljeno iz treh delov. Prvi del je posvečen molitvi in slavljenju. Drugi del srečanja je namenjen temi, ki je lahko iz zakonskega, verskega ali družinskega življenja. Po temi sledi pogovor katerega namen je, da z drugimi delimo svoje izkušnje, poglede, znanje in damo tudi drug drugemu podporo in spodbudo. Pri zakonskih temah imamo po navadi moški in ženske ločene skupine za pogovor, ker ima vsak član več časa za pogovor in tudi rešitev ali razumevanje nekega problema je včasih za može drugačna kot za žene.

Tretji del srečanja je namenjen druženju s prigrizkom. Veselimo se, da smo skupaj, povemo si o dogodkih, ki smo jih doživeli pretekli teden, tudi o težavah, prosimo za molitev, praznujemo različne dogodke...

Kaj pomeni biti član?

Člani skupnosti smo bratje in sestre v Kristusu. Skupaj sledimo Kristusu, ki je pot svetosti. Odnos med člani je odnos ljubezni, prijateljstva, zvestobe in zaupanja.

Kako se lahko vključite? 

Pokličite nas in pridite na naša hišna srečanja ali na duhovne vaje, ki jih organiziramo skozi celo leto.

Kaj se zgodi potem? 

Pred včlanitvijo v času »spoznavanja« se nam lahko pridružite na srečanjih hišne skupnosti vsi, ki ste bili na duhovnih vajah brez kakršne koli obveznosti. Če se odločite, da bi radi postali član naše skupnosti boste imeli pred včlanitvijo posebno izobraževanje, ki se imenuje "Obnovitev zaveze".

Duhovna rast članov 

Skupnost  skrbi za duhovno rast članov. Pripravljene ima programe za nadaljnje izobraževanje, duhovne vaje, skupna srečanja, konference in prireditve.