Mladi odrasli oznanjevalci Kristusa

Mlade odrasle oznanjevalce Kristusa sestavljamo mladi med 20. in 30. letom in delujemo pod okriljem katoliškega mednarodnega združenja Družine - oznanjevalci Kristusa. 

Kot del skupnosti Družine - oznanjevalci Kristusa, imamo skupno vizijo, vrednote in poslanstvo.

Osredotočeni smo na evangelizacijo mladih fantov in deklet, starih 20-30 let, ki (še) niso poročeni. V skupnosti odkrivamo poklicanost, smisel in polnost življenja, kakršnega je za nas pripravil Bog.

V skupnosti se medsebojno spodbujamo, da spoznavamo Jezusa, odkrivamo svoje sposobnosti in z njimi služimo Bogu, se trudimo po najboljših močeh na delovnih mestih ali fakultetah ter smo priče Božje ljubezni in zvestobe v družinah, med vrstniki oz. kjerkoli se že nahajamo. Poleg tega pa smo drug drugemu v pomoč in oporo na vseh področjih življenja, skratka prijatelji.

 

Naše vodilo je v Jn 15 – trudimo se biti ukoreninjeni v Kristusu, obroditi sad in da ta sad ostane.Vsakih 14 dni se srečujemo v Mariboru in v Ljubljani, kjer molimo, se pogovarjamo o določeni temi (Sveto Pismo, katekizem, teologija telesa, moj odnos z Bogom…) ter se družimo in zabavamo ob različnih priložnostih.

 

Nekajkrat letno pripravljamo duhovne vaje za mlade (neporočene, 20-30 let). Tam spoznavamo, kakšna je Božja ljubezen do nas, kaj pomeni biti kristjan, kako ljubiti Boga in bližnjega, kakšno je življenje v Svetem Duhu, s kakšnimi darovi in blagoslovi nas Bog obdarja po Svetem Duhu, kako lahko preko molitve, branja Svetega Pisma, spoznavanja Boga, skozi duhovno branje, druženja z drugimi kristjani in preko zakramentov rastemo v veri.

Program je sestavljen iz krajših predavanj, pričevanj, časa za premišljevanje in molitev, pogovorov v skupinah, kjer delimo svoje izkušnje, mnenje ter zabavnega druženja in aktivnosti.

Srečujemo pa se tudi na t. i. nadaljevalnih vikendih, kjer še bolj poglabljamo svojo vero, enkrat letno pa gremo tudi na Evropski kongres, kjer se srečamo z brati in sestrami iz drugih evropskih držav ter z njimi delimo svoje izkušnje in vero.

Nazaj