Mladi oznanjevalci Kristusa

Mladi oznanjevalci Kristusa (nekdaj Mladi za Kristusa) smo ena kul skupina, ki se nam Bog zdi kul.

Srečujemo se mladi, stari od 13. do 20. leta, smo med seboj prijatelji, se spodbujamo in opogumljamo - tudi glede krščanskih vrednot. Lepo je imeti nekoga, ki te podpira tudi v veri in tako vidiš, da v toku mode, hitenja, spremenjenih vrednot, ki se pojavljajo v svetu, vseeno nisi sam - obstaja veliko mladih, ki skupaj s tabo verujejo, da Bog obstaja, skrbi za nas in ima za vsakega izmed nas poseben načrt, da bi bil srečen.

Večkrat letno pripravimo mladinske in nadaljevalne tabore, ki jih izvajamo mladi sami v spremstvu naših koordinatorjev. Mladinski tabori so namenjeni mladim, ki pridejo prvič; sestavljeni so iz krajših govorov, pričevanj in molitve. Zraven pa imamo tudi zabavne delavnice, v katerih lahko mladi pokažemo svoje talente, pojemo in se družimo

Na nadaljevalnih taborih je podobno, le da obravnavamo bolj poglobljene teme; o ljubezni, Božjem načrtu za družine, o različnih oblikah molitve, o odkrivanju talentov in sposobnosti, o tem, kako deluje Cerkev, kje je mesto mladih v njej,…

Večkrat mesečno imamo srečanja; v Ljubljani, v Mariboru, na Dolenjskem, v Prlekiji ter na Gorenjskem. Na srečanjih se pogovarjamo o različnih temah, kot so družina, ljubezen do bližnjega, zaupanje v Boga, molitev, velikokrat beremo Sveto pismo, nepogrešljiv del srečanj pa je tudi slavljenje. Poleg tega se zabavamo in družimo tudi ob najrazličnejših priložnostih; praznujemo novo leto, rojstne dneve, imamo čokoladne fondije, filmske večere, skupaj gremo na morje in podobno.

Nazaj

 

Enkrat letno imamo Evropski kongres, kjer se srečamo z brati in sestrami iz drugih evropskih držav ter z njimi  delimo svoje izkušnje, vero.

Mladi oznanjevalci pa smo tudi v našem prizadevanju za evangelizacijo kar se da aktivni. Vsako leto sodelujemo na festivalu mladih v Stični, imamo predstavitve po celi Sloveniji, organiziramo misijone, molitvene večere, pomagamo pri varstvu otrok na duhovnih vajah, ki jih organizirajo Družine - oznanjevalci Kristusa in še bi lahko naštevali. Sicer pa velja, da se pri nas vse dela iz ljubezni.