Mladi oznanjevalci Kristusa

Mladinski tabor

Mladi želimo slišati ne samo od svojih staršev, ampak tudi od sovrstnikov odgovore na vprašanja: Ali je Bog? Kakšen smisel ima življenje? Zakaj moram hoditi k maši?

Na taborih preko govorov spoznavamo Božjo ljubezen in Njegov načrt, razmišljamo, kako je Bog prisoten v naših življenjih in kako mu odgovoriti na vse, kar nam daje. Skozi govore, pričevanja, molitev, razne aktivnosti se sami odločamo za prave vrednote v življenju, ob vsem tem pa spoznavamo mlade, s katerimi lahko sklepamo prava prijateljstva. Celotno dogajanje pa spremljajo dobra volja, sprostitev in smeh.

Teme na taboru       

  1. Božja ljubezen in Njegov načrt
  2. Kaj Jezus Kristus pomeni meni
  3. Kesanje, vera, ozdravljenje in odpuščanje
  4. Sprejemanje Božjega daru: moč Svetega Duha
  5. Rast v Svetem Duhu

Obnovitev obljub 

je tabor, na katerem poglobljeno spoznavamo posamezne točke obljube, ki smo jo dali Bogu in sebi na Mladinskem taboru in se znova z vsem srcem odločamo, da bomo sledili Jezusu

 
 
 

Nadaljevalni tabor za mlade

Na nadaljevalnih taborih mladi še bolj poglabljamo naša medsebojna prijateljstva, svoj osebno odnos z Bogom, in bolje spoznavamo našo vero. Ti tabori so namenjeni vsem mladim (13-20let), ki so se že udeležili Mladinskega tabora. Imamo različne nadaljevalne tabore:

Časti vreden Bog

Na taboru spoznavamo kako pomembno mesto ima oz naj bi imela molitev v naših življenjih. skozi govore, pričevanja in pogovore po manjših skupinah se dotaknemo mnogih različnih oblik molitve v teoriji (kdaj, kako in zakaj so nastale, se razvile) in praksi. Spoznamo znamenje križa, rožni venec in Angelovo češčenje, osnove katoliške meditacije, adoracijo in pomen evharistije, zakrament spovedi, slavljenje in pomen branja Svetega pisma.

Passion driven activity

je tabor, na katerem odkrivamo, kako smo vsi ustvarjeni v čudoviti podobi Boga, a smo si kljub temu med seboj različni. Odkrivamo različnosti med nami, če posebno te, ki se tičejo naših talentov in sposobnosti. Vse, kar nam Bog da (naši talenti) nam da z namenom, da to uporabimo v služenju svojim bližnjim in Njemu, s čimer mu izkazujemo slavo in čast. Bog želi, da svoje talente razvijamo in uporabljamo za dobre namene, ne da jih zlorabljamo, da bi komu škodili. Tekom celega vikenda odkrivamo in razvijamo svoje talente ter se učimo preprostosti služenja.