Mladi odrasli oznanjevalci Kristusa

Duhovne vaje za mlade odrasle

Predstavljajo lahko vstopno točko v našo skupnost. Na tem vikendu se pogovarjamo pravzaprav o osnovah krščanstva – kaj pomeni Božja ljubezen, kakšen je Njegov načrt za naša življenja, kaj pomeni biti Kristjan, kako ljubiti Boga in bližnjega, kdo je Sveti Duh in kako deluje v naših življenjih, kako lahko živimo svojo vero. Odgovore na vsa ta vprašanja iščemo preko kratkih predavanj, pričevanj, pogovorov v skupini in s posamezniki, preko molitve, pesmi in deljenja izkušenj med seboj ob druženju.

Jaz sem trta, vi mladike

Ta vikend spoznavamo pomen našega vodila iz Svetega pisma (Jn 15). Preko predavanj, pričevanj, pogovorov, molitve, petja in druženja spoznavamo, kaj pomeni biti ukoreninjen v Kristusu, kaj pomeni da obrodimo sad in kaj pomeni da naš sad ostane. Soočamo se z vprašanji kot so kam nas Bog kliče, kje oz. na kakšen način želi, da živimo svoje talente, kaj pomeni Božje kraljestvo in kako priti tja…

Nazaj

 

Obnovitev obljub

Vikend sestavlja več govorov, pričevanj, pogovorov po skupinah in je namenjen članom naše skupnosti, da še bolj spoznajo kako in zakaj deluje naša skupnost, kakšen načrt ima za nas v tej skupnosti Gospod in kaj pomeni vsaka od štirih obljub, ki jih damo ko/če vstopimo v našo skupnost. Kaj pomeni, da bomo sledili Kristusu? Kaj pomeni, da si bomo med seboj dobri bratje in sestre? Kaj pomeni, da bomo svoje bogastvo delili z ubogimi? To je le nekaj vprašanj s katerimi se ukvarjamo na tem vikendu.